teisipäev, 5. oktoober 2010

Päike, põld, linnud.....

.....just nii hästi läks meil pühapäeval, sest kokku oli lepitud sõit Viljandi lähedale Vana-Võidusse. Mõttes oli lasta nooremad ja vanemad koerad põllule, linnujahti harjutama.
Seda päeva ootasime kaua, sest kahjuks on see suvi neid väljasõite vähe toimunud.
Vaikselt välja öeldud palve, et veaks vaid ilmaga, sai ka täidetud ning vahva ettevõtmine võis alata.
 Hommikul pakkisime autosse koera, kaks kahejalgset ning kringlid, et inimloomad saaksid ka nautida vabas õhus olemist. Siis väike vahepeatus Pirital, kus toimus kuulekustrenn ja sõit Viljandi poole läks lahti.
Kella kolmeks olime kohal.
Seltskond oli suur nagu alati. Inimesi oli kokku 12 ning koeri 10, kellest musti oli 7.
Lindude olemasolu eest võttis vastutuse enda peale Anne, kelle peres kasvab meie õde Brita. Koos Helisega nad siis askeldasid põllul, tõstest linde ümber, et iga järgmine kord oleks koertel uus koht, kust saaki otsida.
Carroni õed olid ütlemata tublid. Kõik neli lindu leiti alati kiiresti üles. Seisu veel ei tulnud, kuid ega see tulemata jää. Emme Gloria, aga näitas kõrgemat klassi.
Cärrul seekord nii hästi ei läinud. Meie tubli isane leidis, et tädi Emmy lõhnad, kuna tollel on jooksukas, on hoopis põnevamad. Ja õde Brita on ka täitsa tore. Tulemuseks, neljast linnust kaks. Just need kaks, kes lahtiselt posti külge oli seotud. Lahtiselt tähendab seda, et nad ei ole puuris kinni.
Kuid me oleme tulemusega rahul. Põllul käike on ju vähe olnud, nüüdseks kokku kolm korda, ja vaatamata emaste lõhnadele, leidis ta ikkagi pooled üles. Harjutama peame muidugi veel :)
Kokkuvõtteks võib lugeda päeva õnnestunuks. Koerad said möllata vabas õhus ja teha seda milleks nad loodud on ning meie saime nautida mõnusat päikeselist ilma väikese piknikuga.

Suured tänud korraldajatele ning kõigile teistele ka!!! :)

Pildid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar