pühapäev, 1. aprill 2012

Päikeseline pühapäev

Pühapäeviti on meil Alla käe all kuulekuse trenn.
Lumi on kadunud ning tänase päikeselise ilmaga oli lihtsalt lust trenni teha. Areng on toimunud küll tibusammudel, aga hetke tulemustega olen rahul.
Püsilamamine 2 minutit- see element on olnud siiani meil kõige nõrgem. Carron kipub ennetama ning poole pealt tõuseb püsti. Aga täna tuli see ilusasti välja ja kui veel arvestada segavaid faktoreid, ehk kõrval oma trenni tegevaid koeri, siis õnnestus see meil suurepäraselt.
Kõrvalkõnd- natuke jääb taha ning vahepeal tähelepanu hajub, aga üldiselt indu täis.
Lamama minek liikumise pealt- läheb ilusasti ja kiiresti. Täna jäi natuke viltu.
Istuma minek liikumise pealt- Läks ilusasti, aga kuna maius kukkus maha, siis ümber pöörates nägin, et oli lamama läinud. Teisel korral tuli paremini välja.
Seisma jäämine liikumise pealt- seisma jääb koheselt ning kõrvale tulekut ei enneta
Tõkke ületamine- Tegime nii KK kui ka SK oma. Mõlemad tulid välja, kuigi tähelepanu oli natuke hajunud.
Kohale saatmine- "Siia" käsklusel kippub kohe kõrvale minema. Kohale läks kiiresti, kuid lamama aeglaselt.
Hantli toomine- Sellega on samuti tükk tegemist olnud. Kui olime koerale selgeks teinud, mida see endast kujutab, hakkasime ükshaaval vigu parandama. Kõigepealt sai keskendatud hantli närimisele. Kuna selle oleme kontrolli alla saanud, siis nüüd võtsin ette hantli toomise, sest ka siin kipub Cärtsu ennetama. Proovisin rihmast hoidmist, aga see ei aidanud. Seni kuni hoidsin kätt kaelarihma juures istus ta paigal ja ootas, aga nii kui seda ei teinud, jooksis kohe hantlile järele. Otsustasin katsetada järgmist meetodit. Tegin koerale tünga viskeid. Piisas paarist tühjast jooksust ning Carron ei läinud enam järele. Peale premeerimist viskasin hantli ning koer ootas....Juhuu!
Täna sai siis hantli toomist tehtud kolm korda, kus viimasel korral Carron ootas, jooksis järele kiiresti ning tõi ja istus otse minu ette, hantlit ei närinud ning loovutus oli kohene. Lihtsalt suurepärane =)
Ruut ja ümber- see element on jäänud tahaplaanile. Ümber teeb ilma maiuseta, kuid "ruut" on endiselt maiusekausiga.

Täna, esimest korda, alustasime "Eseme ära tundmise ja toomis" võttega. Alla andis meile pulga ja mina lasin Carronil seda lihtsalt ära tuua. See on ka meie selle nädala kodune ülessanne.

Pärast trenni sai mindud Murastesse jalutama ning kaunist kevadilma nautima.






 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar